Меню
0893023377
ЗА ПРОДАВАЧА
Подгответе предварително документите за продажба
Покупко-продажбата винаги има срокове. Някои документи изискват повече време особено ако има несъответствия. За да не плащате неустойки, подгответе всичко предварително.
Изработете си правилна стратегия
Няма второ първо впечатление. Направете професионални снимки, добро описание на имота си и го рекламирайте така, че офертата ви да заинтересува повече потенциални купувачи.
Рекламирайте правилно
Сайтовете за безплатни обяви не са достатъчни. Там имотът ви се губи в морето от оферти, а той трябва да изпъкне.
Предварителният договор е нож с две остриета
При сделките с имоти се сключва предварителен договор. В него всяка точка е от значение. Там е мястото да защитите своите интереси.
Проучете кой купува вашето жилище?
Продажбата на жилище крие реални рискове. Имотните измами не са мит. Проверете всичко, свързано с потенциалния купувач, преди да сте подписали предварителен договор или каквото и да е.
ЗА КУПУВАЧА
Подберете офертите правилно
В интернет е пълно с примамливи оферти за недвижими имоти. Целта им е да ви заведат до някоя агенция или мним собственик. Бъдете винаги нащрек - зад ниската цена често се крие неприятна изненада.
Бързо, но не прибързано
Щом изберете вашето жилище, действайте бързо, но и с едно наум: дали купувате това, което виждате. Има ли скрити недостатъци? Всичко наред ли е с документите? Какви са съседите?
Не на емоционалната покупка
Понякога на пръв поглед жилището и всички обстоятелства, свързани с него, изглеждат прекалено хубави, за да са истина. Запитайте се: „Това наистина ли е пазарната цена на имота или го надценявам?”
Предварителният договор
Винаги предварителният договор е обвързан с капаро. Проверете самоличността на продавача и всички документи на имота: дали е в съсобственост, наследствен, с дарение, с вещни права, с тежести...